impuls logo (beeldmerk en tekst).jpg
logo2.pnglogo3.png

Impuls biedt leden voordeel!


Verschillende aanbieders geven korting op coaching en/of begeleiding, op een workshop of geven een jaar lang lidmaatschap cadeau, als je lid wordt van Impuls.

Impuls biedt ook zelf vele voordelen en extra's:

3x Impuls Magazine per jaar!
Ledenkorting voor een themabijeenkomst
Advies- en informatie en belangenbehartiging op diverse terreinen

Dus waar wacht je nog op?

Klik hier om lid te worden.

Vergoeding verzekering

Check hier of jouw verzekering ons lidmaatschap vergoedt!

Contact met Impuls?

Impuls is telefonisch bereikbaar:
maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 14.30 uur.

Bezoekadres en postadres:
Weltevreden 4A
3731 AL De Bilt
Telefoonnummer: 030 231 08 14
E-mail: info@impulsdigitaal.nl

 Onthoud mijn inloggegevens


Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer

Welkom bij vereniging impuls voor (jong) volwassenen met ADHD-ADD en aanverwante stoornissen

16+? Impuls is er voor jou

Impuls is er voor (jong) volwassenen met ADHD/ADD. Wij helpen je met onze kennis over behandelingen, coaching, werk, rijbewijs, lotgenotencontact en medicatie. En bieden steun waar nodig.

En dat is hard nodig, want je bent niet de enige.

 

Laatste nieuws over ADHD medicatie

 


Minister Schippers wil nog niet reageren op het voornemen van de richtlijn commissie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie om Concerta als eerste aangewezen middel op te nemen in een nieuwe richtlijn voor volwassenen met ADHD. Zo schrijft zij in een brief waarin zij meerdere vragen van D'66 Kamerlid Pia Dijkstra beantwoordt over dit onderwerp. De vragen gaan over de afwijzing van het CBG voor registratie van dit middel voor volwassenen.

lees verder

Op onze Facebook pagina kun je jouw ervaringen met ADHD medicatie delen. Doen!

 

Impuls en Woortblind samen verder als Impuls & Woortblind!

 

Persbericht

Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuwe vereniging voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie: Impuls & Woortblind.

 

De verenigingen voor volwassenen met ADHD en ADD (Impuls) en dyslexie (Woortblind) hebben hun krachten gebundeld om zich samen sterk te maken en in te zetten voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie. Zaterdag, 25 oktober hebben de algemene ledenvergaderingen van beide verenigingen dit unaniem besloten.

Deze krachtenbundeling is een logisch gevolg van groeiende kennis en inzichten, zowel vanuit de wetenschap als vanuit de ervaringspraktijk. Naarmate de kennis over ADHD/ADD en dyslexie en dyscalculie groeit, wordt steeds duidelijker dat er een grote overlap is. Ze komen vaak samen voor bij één persoon, of het ene gezinslid heeft AD(H)D en een ander heeft dyslexie en/of dyscalculie.
 

Het doel van de nieuwe vereniging is:

Het behartigen van de belangen van de doelgroep

Het versterken van de positie van de doelgroep in hun werk- en leefsfeer en in de zorgsector, het bijdragen aan de effectiviteit van de zorg voor en de ondersteuning van de doelgroep, alsmede het bevorderen van de maatschappelijke participatie van de doelgroep

Het bevorderen van kennis, wetenschap en maatschappelijke bewustwording, verbetering van diagnostiek, behandeling en begeleiding

Onderling contact van mensen uit de doelgroep

Samenwerking met verwante rechtspersonen

Het geven en bevorderen van voorlichting aan de leden in het bijzonder en aan de doelgroep in het algemeen, alsmede aan derden, zoals werkgevers, bedrijfsartsen en behandelaars.

 

Weten waarom we samen gaan met Woortblind? We hebben er een kort filmpje over gemaakt, "Samen staan we sterker".

 

 

Gratis APP voor werkgever, collega of jezelf!
Kijk wat er wordt aangeboden!

 

Vandaag is de app en de website gelanceerd binnen de arbeidsparticipatietool, een voucherproject waaraan onder andere Impuls heeft meegewerkt.

Een heldere website en app, die je aan je collega's of je leidingevende(n) kunt laten zien en lezen. Zelf kun je deze informatie misschien ook nog gebruiken. Hoe kun je je kwaliteiten inzetten binnen je functie? Wat zijn misschien toch valkuilen? Kortom, een website en app die je kunt laten lezen op de werkvloer!
Via de Google Play Store is de app voor Android gratis te downloaden.
Lees meer over deze arbeidsparticipatietool! 

 

 

Snelle én goedkope rijbewijskeuring ADHD via Impuls

 

Moet jij gekeurd worden voor je rijbewijs omdat je ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS hebt? Baal je van de nog steeds bizarre prijzen van vaak rond de € 200, - of meer? Dan heeft Impuls toch nog een beetje goed nieuws voor je!

 

Keuringsarts Dr. R.D. Barbier, psychiater hanteert een veel lager tarief van slechts € 120,-. Bovendien krijg je als lid van Impuls ook nog eens € 10,- korting. Je betaalt dan als Impuls-lid dus € 110,-! Dat is nog eens snel verdienen! Lees hier meer.

 

 

 

Weg met het verschil tussen langwerkende en kortwerkende medicatie!


Omdat er dezelfde werkzame stof in zit, wordt alleen kortwerkend methylfenidaat vergoed vanuit de basisverzekering. Veel mensen met ADHD hebben echter baat bij langwerkende medicatie: geen kans om je pilletjes te vergeten, wat ook enorm veel rust geeft bij schoolgaande kinderen. Minder bijwerkingen door gelijkmatig effect en wel zo veilig als je langdurig achter het stuur zit, etc.
 

Helaas, al deze mensen hebben pech. Ze betalen tientallen euro's bij om goed behandeld te worden voor hun ADHD. Impuls vindt dit onrechtvaardig. En niet slim! Zeker in deze tijd waarin kortwerkend methylfenidaat steeds meer misbruikt wordt door scholieren zonder ADHD, om beter te presteren, is het extra lonend om langwerkende medicatie beter te vergoeden. Dit gaat immers misbruik tegen.

Steun ons in deze strijd! Word lid en/of mail jouw ervaring met lang- of kortwerkende medicatie naar ons. Wij komen op voor jouw belangen! Hier lees je meer over dit onderwerp.

 

ADD/ADHD: deel je ervaringVragen over je ADD / ADHD of juist iets meegemaakt waar anderen wat aan kunnen hebben? Deel je ervaringen met anderen, op het zeer actieve forum adhdXtra!

Ben je partner van iemand met ADD / ADHD, dan kun je hier ook terecht op een besloten forum, waar je met andere partners je ervaringen en tips kunt delen.

 Copyright 2008 Vereniging Impuls | Contact | Privacy | Voorwaarden | Sitemap

Powered by : QualitySites4All